Ainekset
Sitruunainen peruna-palsternakkamuusi:
300 g jauhoisia perunoita
300 g palsternakkaa
vettä keittämiseen
ripaus suolaa keitinveteen
2 rkl oliiviöljyä
noin 1 ½ dl Juustoportin kaurajuomaa
noin ½ – 1 tl suolaa
1 luomusitruunan raastettu kuori
Tofunugetit:
Noin 270 g valmiiksi marinoitua tofua (esim. basilika)
Noin ½ dl korppujauhoja
¼ tl suolaa
½ tl sitruunapippuria
rypsiöljyä paistamiseen
Vegaaninen pestokastike:
1 ruukku tuoretta basilikaa
1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
1 – 2 rkl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä
reilu ripaus suolaa
noin 1 dl laadukasta kylmäpuristettua oliiviöljyä
Ohje
Sitruunainen peruna-palsternakkamuusi:
- Kuori ja paloittele perunat ja palsternakat. Lisää kattilaan vettä sen verran, että perunat ja palsternakat juuri ja juuri peittyvät. Lisää ripaus suolaa ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes perunat ja palsternakat ovat pehmenneet.
- Kaada vesi pois ja muhenna perunat ja palsternakat perunasurvimella. Lisää ensin oliiviöljy, sitten kaurajuoma ja sitruunan raastettu kuori. Mausta suolalla maun mukaan.
Tofunugetit:
- Viipaloi tofu noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Kuivaa viipaleet huolella esimerkiksi talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
- Sekoita laakealla lautasella keskenään korppujauhot, suola ja sitruunapippuri
- Pyörittele tofuviipaleet maustetuissa korppujauhoissa.
- Kuumenna pannulla reilu loraus rypsiöljyä ja paista tofuviipaleita kovalla lämmöllä molemmin puolin, kunnes ne rapeutuvat ja pinta on kauniin ruskea.
- Siirrä tofupalat talouspaperin päälle valumaan.
Vegaaninen pestokastike:
- Jauha kaikki ainekset monitoimikoneessa sekaisin. Lisää oliiviöljyä, kunnes koostumus on mieleisesi.
- Maista ja säädä maku sopivaksi.