Pääruuat

Porkkana-bataattikeitto ja jogurttisämpylät

Keitto alle 40min, sämpylät 30min + kohotusaika

4 annosta keittoa ja 12 sämpylää

Ainekset

Porkkana-bataattikeitto:

500g porkkanoita
400g Kasvisgallerian bataattisosetta
1 dl Juustoportin ruoka- tai kuohukermaa
suolaa
pippuria
timjamia

Jogurttisämpylät:

2,5 dl Juustoportin Vapaan lehmän AB luonnonjogurttia
2,5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
2-3 tl suolaa
2 rkl hunajaa
2 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä tai muita siemeniä
n. 7 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

Ohje

Porkkana-bataattikeitto:

  1. Kuori porkkanat, paloittele ja keitä kypsiksi kattilassa. Lisää keitinveteen 1 tl suolaa kypsentämisen aikana.
  2. Kun porkkanat ovat kypsiä, kaada keitinliemi talteen ja jätä porkkanat kattilaan.
  3. Lisää kattilaan bataattisose ja soseuta ainekset sauvasekoittimella.
  4. Lisää kerma ja keitinlientä saadaksesi haluamasi koostumuksen, sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet makusi mukaan ja tarjoile keitto jogurttisämpylöiden kanssa.

Jogurttisämpylät:

  1. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon jogurtti.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ainekset nesteeseen.
  3. Alusta pehmeä taikina ja anna kohota puolisen tuntia.
  4. Leivo taikina pyöreiksi sämpylöiksi. Litistä sämpylät jauhokeossa, lado pellille ja anna kohota noin 10 minuuttia.
  5. Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Peitä liinalla ja tarjoa lämpiminä.

Käytä näitä