Porkkana-bataattikeitto ja jogurttisämpylät
Keitto alle 40min, sämpylät 30min + kohotusaika
4 annosta keittoa ja 12 sämpylää
Ainekset
Porkkana-bataattikeitto:
500g porkkanoita
400g Kasvisgallerian bataattisosetta
1 dl Juustoportin ruoka- tai kuohukermaa
suolaa
pippuria
timjamia
Jogurttisämpylät:
2,5 dl Juustoportin Vapaan lehmän AB luonnonjogurttia
2,5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
2-3 tl suolaa
2 rkl hunajaa
2 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä tai muita siemeniä
n. 7 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
Ohje
Porkkana-bataattikeitto:
- Kuori porkkanat, paloittele ja keitä kypsiksi kattilassa. Lisää keitinveteen 1 tl suolaa kypsentämisen aikana.
- Kun porkkanat ovat kypsiä, kaada keitinliemi talteen ja jätä porkkanat kattilaan.
- Lisää kattilaan bataattisose ja soseuta ainekset sauvasekoittimella.
- Lisää kerma ja keitinlientä saadaksesi haluamasi koostumuksen, sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet makusi mukaan ja tarjoile keitto jogurttisämpylöiden kanssa.
Jogurttisämpylät:
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon jogurtti.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ainekset nesteeseen.
- Alusta pehmeä taikina ja anna kohota puolisen tuntia.
- Leivo taikina pyöreiksi sämpylöiksi. Litistä sämpylät jauhokeossa, lado pellille ja anna kohota noin 10 minuuttia.
- Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Peitä liinalla ja tarjoa lämpiminä.