Pääruuat

Blinit Juustoportin tapaan

yli 1 tunti

6 annosta

Ainekset

Blinit:

400 g Juustoportin kermaviiliä
20 g hiivaa
2,5 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1,5 dl Juustoportin Vapaan lehmän kevytmaitoa
1 rkl Juustoportin kirnuvoita sulatettuna
1 kananmunan keltuainen
1 kananmunan valkuainen

Täyte:

sipulia
mätiä
Juustoportin smetanaa
tilliä

Ohje

  1. Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota kermaviiliin hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempään, esimerkiksi yön yli jääkaapissa.
  2. Kuumenna maito ja sulata voi. Sekoita taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä.
  3. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.
  4. Hienonna tilli ja sipuli. Laita kaksi bliniä päällekkäin ja täytteeksi väliin sipulisilppua, tilliä, lusikallinen smetanaa ja mätiä.

Käytä näitä