Elämä on valintoja, valitse paremmin

Tuotteet ERIKOISJUUSTOT / viinitarhurin juusto

Viinitarhurin juusto

Juustoportti Viinitarhurin juusto 175g

Ainekset Pastöroitu maito (Suomi), suola, Sangre de Toro-punaviini, hapate, happamuudensäätöaine(E509) ja säilöntäaine(E252)

Ravintosisältö/100g

Energia 1500kJ/ 360kcal
Rasva 28g
josta tyydyttynyttä 17g
Hiilihydraatit 0g
josta sokereita 0g
Proteiini 27g
Suola 1,4g

 

Laktoositon

Voimakassuolainen

Maku vahva

Lisäominaisuudet

Homogenoimaton

Hyvää Suomesta


Juustoportin Viinitarhurin juusto on juustomestarimme taidonnäyte.

Viinitarhurin juustossa näkyy perinteisen käsityön ja osaamisen jälki. Juustoa kypsytetään 6-8 kuukautta, jonka aikana sitä harjataan Torresin Sangre de Toro –punaviinin ja yrttien sekoituksella. Tästä juusto saa ominaisen yrttien, viinin ja kermaisen pähkinämäisen tuoksun. Myös maultaan Viinitarhurin juusto on monikerroksinen ja voimakas. Sopii käytettäväksi mm. salaateissa, sellaisenaan juustotarjottimella ja ruoanvalmistuksessa. Voimakkaan tuoksunsa vuoksi Viinitarhurin juusto ei ole parhaimmillaan lämpimissä ruoissa.

Tarjoile tämän juuston kanssa punaviintä, portviintä tai mustaa olutta.

Juomasuositus

L.B.V. Port 3286 prtv
Montalto Nero d`avola (457867)pv
Torres Gran Sangre De Toro 463397 pv


Intohimosta juustoihin, rakkaudesta perinteisiin

Juuston kypsyminen on monimutkainen tapahtuma. Juustotyypistä riippuen ne saavat kypsyä juustokellarissamme muutamasta kuukaudesta jopa vuoteen asti. Kypsymistä seurataan viikoittain ja kypsytystä jatketaan kunnes juuston maku ja aromit ovat kohdallaan.

Juustoportin erikoisosaamista ovat voimakkaanmakuiset kittijuustot. Juustoportti onkin Suomen suurin kittijuustojen valmistaja. Monen kellaroidun juustomme esikuvat ovat kotoisin Sveitsistä, sieltä kotoisin on Juustomestarimmekin. Tuotekehityksessämme perinteisten menetelmien ja reseptien rinnalla kulkevat suomalaiset makutottumukset ja valmistustavat. Erikoisjuustoja valmistetaan lehmän- ja vuohenmaidosta, myös luomuna. Olemme saaneet tunnustusta osaamisestamme, mm. Vuohen Viinitarhuri palkittiin valtakunnallisessa juustokilpailussa Suomen parhaana kypsytettynä juustona vuonna 2012. Vuoden 2014 syksyllä Juustoportin Vuohen GR Grand Reserve ja Vuohen viinitarhuri saivat kultamitalit Itävallassa, Tirolin Käsiade-kilpailun Premium-sarjassa.

Tuoteuutuudet
  • Vuohen GR juustoraaste 150gVapaan lehmän kevytmaitojuoma    Vapaan lehmän rahka  Turkkilainen jogurtti laktoositon
  • Vapaan lehmän AB-jogurtti mansikka 1kg  Vapaan lehmän AB-jogurtti 1kg persikka-päärynäAB-jogurtti lakka monipakkausAB mustikkajogurtti 4x120g
  • Vapaan lehmän AB-piimä   KidesuolavoiAB-jogurtti maustamaton 1kg laktoositon