Elämä on valintoja, valitse paremmin

Reseptit / Pääruuat / Punajuuri-vuohenjuustopihvejä ja kukkakaalipyrettä

Punajuuri-vuohenjuustopihvejä.jpg

Punajuuri-vuohenjuustopihvejä ja kukkakaalipyrettä

         

n. 35 min

icon_annos.jpg

4 annosta

icon_ostoslista.jpg

Kauppalista:
- Punajuuria
- Juustoportin Chevre-juustoa

Ainekset:

Punajuuri-vuohenjuustopihvit:

 500 g punajuuria
1 pkt Juustoportin Chevre-juustoa
vehnäjauhoja
korppujauhoja
suolaa
pippuria

Jogurttikastike

1 prk Juustoportin Turkkilaista jogurttia
1 rkl pestokastiketta
1/2 sitruunan mehu

Kukkakaalipyree

500g kukkakaalia
n. 75g Juustoportin kirnuvoita
1/2dl kermaa
suolaa
valkopippuria

Ohje:

  1. Valmista ensin jogurttikastike maustumaan jääkaappiin. Tämän jälkeen esivalmistele pihvit, älä paista.                                            
  2. Laita kukkakaalit keittymään ja hieman ennen kun ovat kypsiä, paista pihvit.
  3. Tee pyree loppuun ja kokoa annokset  lautasille. Koristele.    

Punajuuri-vuohenjuustopihvit:

  1. Keitä pestyt ja punajuuret kypsiksi.
  2. Jäähdytä ja kuori sekä viipaloi punajuuresta reilun 0,5 cm viipaleita.
  3. Laita kahden punajuuriviipaleen väliin vuohenjuustoviipale.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Leivitä pihvi ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
  6. Paista pannulla miedolla lämmöllä kunnes pinta on kauniin ruskea ja juusto hieman sulanut.

Jogurttikastike

  1. Sekoita jogurtin sekaan pestokastike sekä sitruunan mehu.              

Kukkakaalipyree

  1. Keitä kukkakaalin nuput miedosti suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
  2. Valuta kukkakaaleista vesi hyvin pois, soseuta sauvasekoittimella.
  3. Lisää voi kuutioina sekä kermaa pikkuhiljaa ettei pyreestä tule liian juoksevaa.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tuoteuutuudet