Porkkana-bataattikeitto
AINEKSET:
500g porkkanoita
400g bataattisosetta
1 dl Juustoportin kuohukermaa
suolaa
pippuria
timjamia
OHJE:
1. Kuori porkkanat, paloittele pienemmiksi paloiksi ja keitä kypsiksi kattilassa. Lisää keitinveteen 1 tl suolaa kypsentämisen aikana.
2. Kun porkkanat ovat kypsiä, kaada keitinliemi talteen ja jätä porkkanat kattilaan.
3. Lisää kattilaan bataattisose ja soseuta ainekset sauvasekoittimella.
4. Lisää kerma ja keitinlientä saadaksesi haluamasi koostumuksen, sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet makusi mukaan ja tarjoile keitto jogurttisämpylöiden kanssa.
Jogurttisämpylät
AINEKSET:
2,5 dl Juustoportin Vapaan lehmän maustamatonta jogurttia
2,5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
2-3 tl suolaa
2 rkl hunajaa
2 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä tai muita siemeniä
n. 7 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
OHJE:
1. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon jogurtti.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ainekset nesteeseen.
3. Alusta pehmeä taikina ja anna kohota puolisen tuntia.
4. Leivo taikina pyöreiksi sämpylöiksi. Litistä sämpylät jauhokeossa, lado pellille ja anna kohota noin 10 minuuttia.
5. Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Peitä liinalla ja tarjoa lämpiminä.