Elämä on valintoja, valitse paremmin

Reseptit / Jälkiruuat / Marenkikääretorttu puolukalla ja kinuskilla

Marenkikääretorttua puolukalla ja kinuskilla

Marenkikääretorttu puolukalla ja kinuskilla

         

yli 1 h

icon_annos.jpg


icon_ostoslista.jpg

Kauppalista:
Kananmunia
Maissijauhoja
Mantelilastuja
Sitruuna
Juustoportin Kuohukermaa
Fariinisokeria
Puolukoita
Juustoportin Maitorahkaa

Marenkikääretorttu puolukalla ja kinuskilla


4 Kananmunanvalkuaista
2 ½ dl Sokeria
1 rkl Sitruunamehua
2 dl Maissijauhoja
Mantelilastuja
4 dl Juustoportin Kuohukermaa
1.5 dl Fariinisokeria
100 g Puolukoita
200 g Juustoportin Maitorahkaa

1. Laita uuni kuumenemaan + 175 °C
2. Erottele kananmunista valkuaiset ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen, kunnes saat kiiltävää marenkia. Lisää sekoittamisen loppuvaiheessa sitruunamehu.
3. Kaada taikina leivinpaperoidun pellin päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja paista n. 20 minuuttia
4. Laita leivinpaperi pöydälle ja ripottele tomusokeria. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja toisen leivinpaperin päälle ja annan jäähtyä.

5. Valmista kinuski: lisää kattilaan 2 dl kermaa ja 1.5 dl fariinisokeria. Kiehauta seos ja anna kiehua hiljalleen, kunnes kinuski on tarpeeksi paksua.
6. Soseuta puolukat ja lisää sokeria oman maun mukaan
7. Vaahdota 2 dl kermaa ja sekoita lopuksi joukkoon rahka ja puolukat
8. Kun kääretorttupohja on jäähtynyt, levitä kinuski pohjalle ja kerma-puolukkaseos päällimmäiseksi
9. Kääri pohja rullalle ja tarjoile

Tuoteuutuudet
  • AB-jogurtti maustamaton rasvaton 1kg  AB-jogurtti maustamaton 1 kgAB täysjogurtti 1 kg  
  • Luomu leipäjuusto Vapaan lehmän kermaviili laktoositon 
  • AB-jogurtti kahvi 150g laktoositonAB-jogurtti kaura 150g laktoositon AB-jogurtti mustikka-kaura 150g 
  • AB-jogurtti 150g lakka  AB-jogurtti musta kirsikka 150g AB-jogurtti tyrni 150g 
  • AB-jogurtti vanilja 150g AB-jogurtti vanilja 1 kg laktoositon