Elämä on valintoja, valitse paremmin

Reseptit / leipäjuustoreseptit / leipäjuustopasteijat

Leipäjuustopasteijat-iso.jpg

Leipäjuustopasteijat

         

n. 35 min

icon_annos.jpg

n. 25 kpl

icon_ostoslista.jpg

Kauppalista:
-Juustoportin kirnuvoita
-Juustoportin kermaviiliä

TAI valmista voi- tai lehtitaikinaa


-Juustoportin leipäjuustoa
-Purjosipulia
-Valkosipulijauhetta tai tuoretta valkosipulia 

Ainekset:

Kermaviilivoitaikina:

150 g Juustoportin kirnuvoita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 prk Juustoportin kermaviiliä
TAI 2 pkt valmista voi- tai lehtitaikinaa

Leipäjuustotäyte:

200 g Juustoportin leipäjuustoa
100 g purjosipulia
2 rkl Juustoportin Kirnuvoita
1 tl valkosipulijauhetta (tai 1 valkosipulin kynsi puristettuna)

Ohje:

Täyte:

  1. Hienonna leipäjuusto työlaudalla tai esim. monitoimikoneella karkeaksi muruksi. 
  2. Hienonna purjosipuli. 
  3. Pehmennä purjosipulia paistinpannulla voissa.
  4. Sekoita keskenään leipäjuustomuruset, kuullotettu purjosipuli ja valkosipuli.

Taikina:

  1. Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauhoseos niin, että syntyy tasainen ryynimäinen seos. 
  2. Lisää joukkoon kermaviili ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  3. Kauli taikina noin puolen senttimetrin paksuiseksi levyksi ja leikkaa se neliöiksi.

Paisto:

  1. Laita täytettä kullekin neliölle noin 1 rkl ja käännä taikinaneliöt kolmioksi pasteijan muotoon. 
  2. Painele reunat kiinni haarukkaa apuna käyttäen. 
  3. Voitele pasteijat munalla ja paista 225 asteessa noin 10 - 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
  4. Jäähdytä pasteijat ritilällä, jotta ne pysyvät rapeina.
Tuoteuutuudet
  • AB-jogurtti maustamaton rasvaton 1kg  AB-jogurtti maustamaton 1 kgAB täysjogurtti 1 kg  
  • Luomu leipäjuusto Vapaan lehmän kermaviili laktoositon Vaniljajogurtti
  • AB-jogurtti kahvi 150g laktoositonAB-jogurtti kaura 150g laktoositon AB-jogurtti mustikka-kaura 150g 
  • AB-jogurtti 150g lakka  AB-jogurtti musta kirsikka 150g AB-jogurtti tyrni 150g 
  •  AB-jogurtti vanilja 1 kg laktoositon LakkajuustoMustikkajuusto