Elämä on valintoja, valitse paremmin

Reseptit / Pääruuat / Kinkkunyytit

kinkkunyytit.jpg

Kinkkunyytit

         

n. 30 min

icon_annos.jpg

4 annosta

icon_ostoslista.jpg

Kauppalista:
- Parmankinkkua
- Pitkään kypsytettyä juustoa, kuten Juustoportin Vuohen GR Grand Reserve
- Rucolaa

AINEKSET:

16 viipaletta parmankinkkua
juustoa, esim. Juustoportin Vuohen GR
nippu ruohosipulia
hieman oliiviöljyä
hieman balsamiviinietikkaa
mustapippuria
nippu rucolaa tai salaattia

OHJE:

  1. Kokeile erilaisia juustoja, jotka sulavat hyvin, mutta eivät valu liikaa. Italialaisista esimerkiksi pecorinoa tai parmesaania. Suomalaisista sopivat erittäin hyvin Juustoportin juustot, kuten Vuohen GR Grand Reserve, Vuohen Hawarti, Viinitarhurin juusto, vuohen ja lehmän maidosta tehty Keisarin juusto tai Kellarimestarin juusto.
  2. Vuoraa tefloninen muffinssivuoka parilla kinkunviipaleella.
  3.  Laita kinkun päälle pala juustoa ja taita kinkun reunat päälle.
  4. Sido nyytti kiehautetuilla ruohosipulin varsilla. 
  5. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin noin 5 minuutiksi kunnes juusto on hieman sulanut. 
  6. Nosta lautasille ja koristele lautaset rucolalla tai jollakin muulla salaatilla, kostuta lehdet etikalla ja hieman öljyä nauhana päälle. Ripottele lehtien päälle suolaa ja rouhi mustapippuria. Nauti hyvän viinin, patongin ja hyvien ystävien kera.

 

Lähde:
MARJA LINDFORS
All´italiana
Ruokia Italiasta

Tuoteuutuudet
  • AB-jogurtti maustamaton rasvaton 1kg  AB-jogurtti maustamaton 1 kgAB täysjogurtti 1 kg  
  • Luomu leipäjuusto Vapaan lehmän kermaviili laktoositon 
  • AB-jogurtti kahvi 150g laktoositonAB-jogurtti kaura 150g laktoositon AB-jogurtti mustikka-kaura 150g 
  • AB-jogurtti 150g lakka  AB-jogurtti musta kirsikka 150g AB-jogurtti tyrni 150g 
  • AB-jogurtti vanilja 150g AB-jogurtti vanilja 1 kg laktoositon