Elämä on valintoja, valitse paremmin

Reseptit / Pääruuat / Kinkkunyytit

kinkkunyytit.jpg

Kinkkunyytit

         

n. 30 min

icon_annos.jpg

4 annosta

icon_ostoslista.jpg

Kauppalista:
- Parmankinkkua
- Pitkään kypsytettyä juustoa, kuten Juustoportin Vuohen GR Grand Reserve
- Rucolaa

AINEKSET:

16 viipaletta parmankinkkua
juustoa, esim. Juustoportin Vuohen GR
nippu ruohosipulia
hieman oliiviöljyä
hieman balsamiviinietikkaa
mustapippuria
nippu rucolaa tai salaattia

OHJE:

  1. Kokeile erilaisia juustoja, jotka sulavat hyvin, mutta eivät valu liikaa. Italialaisista esimerkiksi pecorinoa tai parmesaania. Suomalaisista sopivat erittäin hyvin Juustoportin juustot, kuten Vuohen GR Grand Reserve, Vuohen Hawarti, Viinitarhurin juusto, vuohen ja lehmän maidosta tehty Keisarin juusto tai Kellarimestarin juusto.
  2. Vuoraa tefloninen muffinssivuoka parilla kinkunviipaleella.
  3.  Laita kinkun päälle pala juustoa ja taita kinkun reunat päälle.
  4. Sido nyytti kiehautetuilla ruohosipulin varsilla. 
  5. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin noin 5 minuutiksi kunnes juusto on hieman sulanut. 
  6. Nosta lautasille ja koristele lautaset rucolalla tai jollakin muulla salaatilla, kostuta lehdet etikalla ja hieman öljyä nauhana päälle. Ripottele lehtien päälle suolaa ja rouhi mustapippuria. Nauti hyvän viinin, patongin ja hyvien ystävien kera.

 

Lähde:
MARJA LINDFORS
All´italiana
Ruokia Italiasta

Tuoteuutuudet
  • Vuohen GR juustoraaste 150gVapaan lehmän kevytmaitojuoma    Vapaan lehmän rahka  Turkkilainen jogurtti laktoositon
  • Vapaan lehmän AB-jogurtti mansikka 1kg  Vapaan lehmän AB-jogurtti 1kg persikka-päärynäAB-jogurtti lakka monipakkausAB mustikkajogurtti 4x120g
  • Vapaan lehmän AB-piimä   KidesuolavoiAB-jogurtti maustamaton 1kg laktoositon