Elämä on valintoja, valitse paremmin

Reseptit / Juustot & Ruoka

Juustot & Ruoka

Kotisivultamme löytyy runsas määrä reseptejä, joissa juustoa käytetään eri muodoissa. Juuston voi sijoittaa alkupaloihin, jälkiruokaan tai minne tahansa siltä väliltä.

Aina suosittu, yksinkertainen ja toimiva tapa kestitä ystäviä on järjestää juustotarjoilu. Vaikka et olisikaan huippukokki tai osaisi edes varsinaisesti laittaa ruokaa, niin juustotarjoilun pystyt juhliisi järjestämään. Voit kutsua mielitiettysi tai vaikka koko ystävien kirjon eikä vaiva silti ole suuri. 

Juustot voidaan tarjota sellaisenaan tai esimerkiksi pääruoalta jääneen viinin kanssa. Suomessa ei ole totuttu juustoon jälkiruokana vaikka sitä maailmalla nautitaan monesti ennen jälkiruokaa. Suomalaiseen kulttuuriin juusto sopii paremmin alkuruokana. Se on rauhoittava elementti ruokapöydässä: esille nostetut juustot voidaan syödä rauhassa illan mittaan pelkäämättä niiden pilaantumista. Juuston ja ystävien seurassa kuluukin mukavassa tunnelmassa helposti pitkä ja nautinnollinen tovi.

Juustoa voi käyttää myös tavallista ruokaa rikastuttavana ainesosana. Raasta vaikka pasta bologneseen Juustoportin GR Grand Reseve –juustoa ja huomaat eron! Juuston käyttö ruoanlaitossa tuo siis uutta makua ja mukavan säväyksen tuttuunkin ruokaan. GR Grand Reserve, emmental ja kermajuustot ovat erinomaisia lämmitettäviä, kun taas Viinitarhurin juustoa ja tilsit-juustoa ei suositella voimakkaan tuoksunsa ansiosta lämmitettäväksi. Kellaroidut juustomme sopivat kuitenkin lähes poikkeuksetta loistavasti salaatteihin ja vahvemmat juustot maistuvat salaatissa pienempinäkin määrinä. Jokaiselle kellaroidulle juustollemme on käyttökohdesuositukset tuotetietojen yhteydessä.

Perinteisimpiä juustoruokia on Fondue, jossa juustosulaan sekoitetaan valkoviiniä ja seokseen kastetaan leipää. Alppikylistä maailmalle levinnyt herkutteluruoka on tunnelmallinen ja maukas tapa rentoutua esimerkiksi talvipäivän päätteeksi. Ruoanlaitossa voit myös huomioida ruokatyypin alkuperämaan ja valita juustotyypin sekä mahdollisesti myös viinin sen mukaan. Samalla ruokailuun tulee myös hauska teema.