Elämä on valintoja, valitse paremmin

Reseptit / Jälkiruuat / jogurttivaahto

jälkiruokaherkku

JUHLAPÄIVÄN JÄLKIRUOKAHERKKU

         

alle 1 h

icon_annos.jpg

4 annosta

icon_ostoslista.jpg

Kauppalista:
- Valkosuklaata
- Juustoportin laktoositonta kirnuvoita
- Kaurahiutaleita
- Fariinisokeria
- Hienoa sokeria
- Vaniljasokeria
- Vehnäjauhoja
- Leivinjauhetta
- Kananmunia
- Juustoportin laktoositonta kuohukermaa
- Mustikoita
- Karpaloita/Puolukoita


Paahdettu valkosuklaa

100 g Valkosuklaata

Tee näin:
1. Kuumenna uuni + 180 asteeseen
2. Paloittele valkosuklaa leivinpaperoidulle pellille
3. Paista uunin keskiosassa 5-10 minuuttia, kunnes valkosuklaa muuttuu vaalean ruskeaksi. Valkosuklaan paahtamisen kesto riippuu suklaan paksuudesta ja uunin tehosta, muista tarkkailla paistoa!


Rapeat kaurakeksit

50 g Juustoportin laktoositonta kirnuvoita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
1 dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
1 pieni kananmuna

Tee näin:
1. Laita uuni kuumenemaan + 200 asteeseen
2. Sulata voi kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä.
3. Sekoita sokerit keskenään ja lisää sulatettuun voihin.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kattilaan.
5. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen.
6. Nostele taikinaa leivinpaperoidun pellin päälle pieniksi ympyröiksi. Ei haittaa vaikka muoto ei olisi pyöreä, sillä keksit murskataan jälkiruokaan!
7. Paista uunin keskitasolla 5-8 minuuttia, kunnes keksit saavat kullan ruskean värin


Suolakinuski

2 dl Juustoportin laktoositonta kuohukermaa
1.5 dl fariinisokeria
1 tl karkeaa merisuolaa/sormisuolaa

Tee näin:
1. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja kiehauta seos.
2. Kun seos on kiehahtanut, laske lieden lämpöä ja keitä seosta miedolla lämmöllä (1-6 asteikolla 2 on sopiva).
3. Noin 15 minuutin jälkeen kun kinuski paksuuntuu ja on valmista (voit tehdä vesilasitestin) siirrä kattila pois liedeltä ja lisää suola. Siirrä kinuski jäähtymään. Huomaa, että kinuskin valmistumisaika on ohjeellinen ja siihen vaikuttaa kiehumislämpötila- ja aika!


Arktiset marjat

100 g mustikoita
100 g karpaloita tai puolukoita

Tee näin:
1. Lisää marjat kun kokoat annoksia


Vaniljainen kermavaahto

2 dl Juustoportin laktoositonta kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

Tee näin:
1. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää sokeri


Annosten kokoaminen:

Kokoa annokset oman mielesi mukaan tai kerroksittain niin että alimpaan kerrokseen tulee suolakinuskia ja päällimmäisessä kerroksessa näkyy kaikki komponentit.
Saat annoksista täysin laktoosittomat kun jätät paahdetun valkosuklaan pois.

Tuoteuutuudet
  • Vuohen GR juustoraaste 150gVapaan lehmän kevytmaitojuoma    Vapaan lehmän rahka  Turkkilainen jogurtti laktoositon
  • Vapaan lehmän AB-jogurtti mansikka 1kg  Vapaan lehmän AB-jogurtti 1kg persikka-päärynäAB-jogurtti lakka monipakkausAB mustikkajogurtti 4x120g
  • Vapaan lehmän AB-piimä   KidesuolavoiAB-jogurtti maustamaton 1kg laktoositon