Elämä on valintoja, valitse paremmin

Reseptit / Jälkiruuat / Hurmaava minttusuklaakakku

Hurmaava minttusuklaakakku

Hurmaava Minttusuklaakakku

         

yli 1 h

icon_annos.jpg


icon_ostoslista.jpg

Kauppalista:
Juustoportin Kirnuvoita
Tummaa suklaata
Kaakaojauhetta
Kananmunia
Fariinisokeria
Pätkistä
Kuohukermaa
Minttuviinaa/Minttuaromia
Juustoportin Maitoa
Juustoportin Kuohukermaa
Valkosuklaata
Lime
Liivatelehtiä
Vihreää elintarvikeväriä
Koristeet kakun päälle

 

Hurmaava Minttusuklaakakku

Pohja:
100 g Juustoportin Kirnuvoita
100 g Tummaa suklaata
0,75 dl Vehnäjauhoja
0,5 dl Kaakaojauhetta
1 Kananmuna
1 dl Fariinisokeria
100 g Pätkistä rouhittuna


Täyte:
5 dl Juustoportin kuohukermaa
2 rkl Minttuviinaa TAI 2 rkl Minttuaromia
1 dl Juustoportin maitoa
50 g Valkosuklaata
1 Limen mehu
5 Liivatelehteä
Vihreää elintarvikeväriä
 

Kuorrute:
140 g Valkosuklaata
1 dl Juustoportin kuohukermaa

Koristelu:
Tuoreita marjoja
Suklaata
Limen kuorta


1.    Sulata voi ja suklaa vesihauteessa
2.    Vaahdota kananmuna ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi
3.    Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen sulan voi-suklaaseoksen kanssa
4.    Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista +200 °C n. 15-20 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä kosteaksi.
5.    Siirrä pohja jäähtymään
6.    Liota liivatelehtiä n. 5 minuuttia kylmässä vedessä
7.    Raasta limen kuori. Purista limemehu kuppiin ja säästä raastettu kuori koristelua varten
8.    Kuumenna kattilassa 1 dl kermaa ja maitoa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata kerma-maitoseoksen joukkoon. Lisää valkosuklaa ja kuumenna kunnes suklaa on sulanut. Lisää lopuksi minttuviina tai minttuaromi sekä limemehu ja sekoita hyvin. Siirrä seos jäähtymään
9.    Vatkaa 4 dl kermaa vaahdoksi
10.    Yhdistä kermavaahto ja kerma-suklaaseos keskenään varovasti sekoittaen
11.    Siirrä suklaakakkupohja tarjoilulautaselle. Puhdista irtopohjavuoan reunukset ja aseta vuoka takaisin kakun ympärille. Voit halutessasi käyttää reunakalvoa tai leivinpaperia suojataksesi vuoan. Reunan suojaamalla kakusta tulee siistimpi
12.    Kaada seos suklaapohjan päälle, anna jähmettyä 2-4 tuntia tai yön yli
13.    Koristele kakku haluamallasi tavalla


Tuoteuutuudet
  • Vuohen GR juustoraaste 150gVapaan lehmän kevytmaitojuoma    Vapaan lehmän rahka  Turkkilainen jogurtti laktoositon
  • Vapaan lehmän AB-jogurtti mansikka 1kg  Vapaan lehmän AB-jogurtti 1kg persikka-päärynäAB-jogurtti lakka monipakkausAB mustikkajogurtti 4x120g
  • Vapaan lehmän AB-piimä   KidesuolavoiAB-jogurtti maustamaton 1kg laktoositon