Elämä on valintoja, valitse paremmin

Reseptit / Jälkiruuat / hedelmiä ja leipäjuustoa sabayonissa

Hedelmiä_ja_leipäjuustoa_sabayonissa.jpg

Hedelmiä ja leipäjuustoa sabayonissa

         

n. 20 min

icon_annos.jpg

4 annosta

icon_ostoslista.jpg

Kauppalista:
- Puolikuivaa valkoviiniä tai omenamehua
- Kananmunia
- Juustoportin leipäjuustoa
- Hedelmiä

Ainekset:

Sabayonkastike:

2 dl puolikuivaa valkoviiniä tai omenamehua
0,75 dl sokeria
1,5 tl maissitärkkelystä
2 keltuaista

Lautaselle:

250 g Juustoportin leipäjuustoa
300 g hedelmiä (tuoreita viikunoita, kiiviä, appelsiinia, persikkaa tai rypäleitä)

Ohje:

  1. Pane neste, sokeri ja maissitärkkelys kattilaan.
  2. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna poreilla minuutin ajan.
  3. Pane keltuaiset sekoituskulhoon ja kaada kuuma kastike keltuaisten päälle koko ajan voimakkaasti vatkaten.
  4. Jäähdytä kastike kylmävesihauteessa, sekoita silloin tällöin jäähtymisen aikana.
    Leikkaa leipäjuusto kolmioiksi.
  5. Esikäsittele ja paloittele hedelmät.
  6. Annostele juustokolmiot ja hedelmäpalat lautasille. Valuta kastike annoksiin tai tarjoa se erikseen.
Tuoteuutuudet
  • Vuohen GR juustoraaste 150gVapaan lehmän kevytmaitojuoma    Vapaan lehmän rahka  Turkkilainen jogurtti laktoositon
  • Vapaan lehmän AB-jogurtti mansikka 1kg  Vapaan lehmän AB-jogurtti 1kg persikka-päärynäAB-jogurtti lakka monipakkausAB mustikkajogurtti 4x120g
  • Vapaan lehmän AB-piimä   KidesuolavoiAB-jogurtti maustamaton 1kg laktoositon