Elämä on valintoja, valitse paremmin

Reseptit / Jälkiruuat / hedelmiä ja leipäjuustoa sabayonissa

Hedelmiä_ja_leipäjuustoa_sabayonissa.jpg

Hedelmiä ja leipäjuustoa sabayonissa

         

n. 20 min

icon_annos.jpg

4 annosta

icon_ostoslista.jpg

Kauppalista:
- Puolikuivaa valkoviiniä tai omenamehua
- Kananmunia
- Juustoportin leipäjuustoa
- Hedelmiä

Ainekset:

Sabayonkastike:

2 dl puolikuivaa valkoviiniä tai omenamehua
0,75 dl sokeria
1,5 tl maissitärkkelystä
2 keltuaista

Lautaselle:

250 g Juustoportin leipäjuustoa
300 g hedelmiä (tuoreita viikunoita, kiiviä, appelsiinia, persikkaa tai rypäleitä)

Ohje:

  1. Pane neste, sokeri ja maissitärkkelys kattilaan.
  2. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna poreilla minuutin ajan.
  3. Pane keltuaiset sekoituskulhoon ja kaada kuuma kastike keltuaisten päälle koko ajan voimakkaasti vatkaten.
  4. Jäähdytä kastike kylmävesihauteessa, sekoita silloin tällöin jäähtymisen aikana.
    Leikkaa leipäjuusto kolmioiksi.
  5. Esikäsittele ja paloittele hedelmät.
  6. Annostele juustokolmiot ja hedelmäpalat lautasille. Valuta kastike annoksiin tai tarjoa se erikseen.
Tuoteuutuudet
  • AB-jogurtti maustamaton rasvaton 1kg  AB-jogurtti maustamaton 1 kgAB täysjogurtti 1 kg  
  • Luomu leipäjuusto Vapaan lehmän kermaviili laktoositon 
  • AB-jogurtti kahvi 150g laktoositonAB-jogurtti kaura 150g laktoositon AB-jogurtti mustikka-kaura 150g 
  • AB-jogurtti 150g lakka  AB-jogurtti musta kirsikka 150g AB-jogurtti tyrni 150g 
  • AB-jogurtti vanilja 150g AB-jogurtti vanilja 1 kg laktoositon