Elämä on valintoja, valitse paremmin

 

TUOTTEET ERIKOISJUUSTOT / GR Grand reserve

 

GR Grand Reserve

Juustoportti GR Grand Reserve 175g

Ainekset Pastöroitu maito (Suomi), suola, hapate, happamuudensäätöaine(E509) ja säilöntäaine(E252)

Ravintosisältö/100g

Energia 1500kJ/ 360kcal
Rasva 28g
josta tyydyttynyttä 17g
Hiilihydraattia 0g
josta sokereita 0g
Proteiini 27g
Suola 1,4g

 

Laktoositon

Voimakassuolainen

Maku vahva

Lisäominaisuudet

Homogenoimaton

Hyvää Suomesta

Voimakas ja hienosti kypsynyt juusto

Juustoportin GR Grand Reserve on suussa mureneva, voimakas ja hienosti kypsynyt, väriltään kauniin keltainen juusto.

Suolakylvyn jälkeen Juustoportin Grand Reserveä kypsytetään 8 kuukautta ja pintaa harjataan aika ajoin suolavedellä paksun, vaaleanruskean, näkkileipämäisen kuoren kehittämiseksi. Grand Reserve on alun perin kotoisin Sveitsistä, Gruyéren kylästä, Fribourgin kantonista. Alkuperäistä Gruyérea on valmistettu ainakin jo tuhat vuotta. Grand Reserve sopii juustotarjottimelle, salaattiin, fondueen ja ruoanvalmistukseen (erityisesti gratinointiin ja lämpimiin ruokiin). Tarjoa halutessasi tämän juuston kanssa vaikka pähkinäistä valkoviiniä tai tummaa olutta.


Juomasuositus:

Beau Monde pinot noir (447907) pv
Nieport Ruby (3235) Portviini
Casillero Del Diablo 6206 pv

 


Intohimosta juustoihin, rakkaudesta perinteisiin

Juuston kypsyminen on monimutkainen tapahtuma. Juustotyypistä riippuen ne saavat kypsyä juustokellarissamme muutamasta kuukaudesta jopa vuoteen asti. Kypsymistä seurataan viikoittain ja kypsytystä jatketaan kunnes juuston maku ja aromit ovat kohdallaan.

Juustoportin erikoisosaamista ovat voimakkaanmakuiset kittijuustot. Juustoportti onkin Suomen suurin kittijuustojen valmistaja. Monen kellaroidun juustomme esikuvat ovat kotoisin Sveitsistä, sieltä kotoisin on Juustomestarimmekin. Tuotekehityksessämme perinteisten menetelmien ja reseptien rinnalla kulkevat suomalaiset makutottumukset ja valmistustavat. Erikoisjuustoja valmistetaan lehmän- ja vuohenmaidosta, myös luomuna. Olemme saaneet tunnustusta osaamisestamme, mm. Vuohen Viinitarhuri palkittiin valtakunnallisessa juustokilpailussa Suomen parhaana kypsytettynä juustona vuonna 2012. Vuoden 2014 syksyllä Juustoportin Vuohen GR Grand Reserve ja Vuohen viinitarhuri saivat kultamitalit Itävallassa, Tirolin Käsiade-kilpailun Premium-sarjassa.

Tuoteuutuudet
  • Vuohen GR juustoraaste 150gVapaan lehmän kevytmaitojuoma    Vapaan lehmän rahka  Turkkilainen jogurtti laktoositon
  • Vapaan lehmän AB-jogurtti mansikka 1kg  Vapaan lehmän AB-jogurtti 1kg persikka-päärynäAB-jogurtti lakka monipakkausAB mustikkajogurtti 4x120g
  • Vapaan lehmän AB-piimä   KidesuolavoiAB-jogurtti maustamaton 1kg laktoositon